Nieuwsbrief september 2018

  • Cursussen vanaf september

 

De zomer is zo goed als voorbij en ons academisch seizoen staat op het punt van beginnen! Na onze netwerkbijeenkomst op 7 juni jl. hebben wij als coördinatoren een voorlopige inventarisatie gemaakt van het aanbod aan cursussen, trainingen en workshops voor de komende periode. Inmiddels is het nodige al gepubliceerd op de website www.vrijwilligersacademieijmond.nl , maar we hebben de toezegging gekregen dat er vanuit diverse organisaties nog meer bijdragen te verwachten zijn in de vorm van trainingen die voor een breed publiek geschikt zijn.

Daarom zullen wij u maandelijks met deze nieuwsbrief op de hoogte houden van het aanbod van collega-instellingen en vrijwilligersorganisaties, in de hoop dat u er voor wilt zorgen dat dit bij eventueel geïnteresseerden terechtkomt.

 

Voor nu kunnen wij melden dat in september in de regio IJmond de volgende cursussen van start gaan:

 

6 september a.s. avondcursus:  De Krachtcentrale (5 à 6 x)

https://www.vrijwilligersacademieijmond.nl/cursussen/de-krachtcentrale/

 

17 september a.s. middagcursus: Rust zonder roest, de kunst van het ouder worden (9 x)

https://www.vrijwilligersacademieijmond.nl/cursussen/rust-zonder-roest-kunst-ouder-worden/

(NB.: deze cursus vindt plaats in Heemskerk en start op 17 oktober ook in Velsen)

 

18 september a.s. avondcursus: Assertiviteitscursus (8 à 10 x)

https://www.vrijwilligersacademieijmond.nl/cursussen/assertiviteitscursus/

(NB.: deze cursus vindt plaats in Beverwijk en start op 7 november ook in Velsen)

 

18 september a.s. avondcursus: Autisme voor vrijwilligers (3 x)

https://www.vrijwilligersacademieijmond.nl/cursussen/autisme-voor-vrijwilligers/

 

27 september a.s.: college in de reeks van Stichting de Linde (1 in een serie van 4)

https://www.vrijwilligersacademieijmond.nl/cursussen/collegereeks-stichting-linde/

 

Deelname aan deze cursussen is gratis.

 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de academie is van en voor iedere organisatie die met vrijwilligerswerk werkt, klein en groot, dus ook uw bijdrage hierin is welkom en ook belangrijk. De onderwerpen die in de trainingen en cursussen aan bod komen kunnen vaak interessant genoeg zijn voor deelnemers buiten uw eigen organisatie. Aarzel dus niet en maak voor uw organisatie een account aan op de website, zodat u ook toegang krijgt tot het publiceren van uw activiteiten. Voor eventuele vragen en ondersteuning hierbij kunt u met ons contact opnemen via info@www.vrijwilligersacademieijmond.nl.

 

 

 

  • AVG: save the date!

 

Het zal u niet zijn ontgaan: de wijzigingen in de privacywetgeving zijn doorgevoerd en per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Omdat ook kleine stichtingen en verenigingen hiermee te maken hebben –bijvoorbeeld bij het verwerken van gegevens van donateurs, leden en vrijwilligers- lijkt het een goede gedachte om als Vrijwilligersacademie aandacht aan dit onderwerp te besteden. Speciaal voor vertegenwoordigers van kleine stichtingen en verenigingen in de IJmond organiseren wij daarom een drietal informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten zal mevrouw Luus de Wit, stafmedewerker Communicatie/PR & Kwaliteit bij Stichting Welschap Heemskerk, informatie geven over de wetgeving en de verplichtingen voor vrijwilligersorganisaties. Verder krijgen vrijwilligersorganisaties tips hoe uw organisatie AVG-bestendig gemaakt kan worden en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Mocht dit onderwerp bij u vragen oproepen en heeft u behoefte om dit eens helder en overzichtelijk uitgelegd te krijgen voor uw eigen organisatie, dan kunt u terecht op één van de volgende data:

 

Beverwijk:                         donderdag 18 oktober                 17.00 – 19.00 uur

Velsen:                                donderdag 1 november               17.00 – 19.00 uur

Heemskerk:                      donderdag 15 november            17.00 – 19.00 uur

 

Agenda en locatie voor deze bijeenkomsten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via een volgende nieuwsbrief en op de website www.vrijwilligersacademieijmond.nl.

U kunt zich nu al aanmelden via: info@www.vrijwilligersacademieijmond.nl.

 

 

  • Soft- en hardwaredonaties

 

Een aantal grote spelers uit de IT-industrie stellen hun producten gratis of tegen zeer sterk gereduceerde prijzen ter beschikking van vrijwilligersorganisaties. Dit maakt deel uit van hun beleid maatschappelijk betrokken ondernemen. De toegang tot deze producten gaat via TechSoup Nederland. Vrijwilligersorganisaties kunnen via het TechSoup-donatieprogramma aanspraak maken op volwaardige licenties van de meest recente producten van leveranciers zoals Microsoft, Google, Adobe, Symantec en anderen. Ook voor uw organisatie kan dit interessant zijn. Voor meer informatie zie: https://www.techsoup.nl/about-pngoprogramme_nl .

 

 

  • Monsterboard vacaturebank

 

Monsterboard.nl biedt voor leden van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en andere vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid om gratis een vacature voor vrijwilligers te plaatsen.

Dit is een interessante uitbreiding van de mogelijkheden die er in de regio al bestaan bij de diverse vrijwilligerscentrales, vacaturebank We(l)doen etc. Meer informatie hierover vindt u op: https://hiring.monsterboard.nl/werving-product/vrijwilligerswerk-vacature-plaatsen.aspx .

 

Wij houden u binnenkort graag op de hoogte van nieuw cursusaanbod en andere interessante ontwikkelingen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marjolijn Houwing,  Stichting Welzijn Velsen

Herbert Bos,  We(l)doen / Stichting Welzijn Beverwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *