4 juni 2019: Inspiratiedag De kracht van vrijwilligers

Geplaatst
Omschrijving

Home

Programma

Je bent betrokken bij een sociaal project dat zich met hart en ziel inzet voor mensen. Daarbij zijn natuurlijk ook vrijwilligers actief. Voor jou organiseren we de Inspiratiedag De kracht van samen. Op deze dag geven we je handvatten en inspiratie om met jouw initiatief nog meer verschil te kunnen maken dan je nu al doet. Meld je aan vóór 24 mei! 

Het programma omvat 7 inspiratiesessies:

1. Lezing vrijwilligerswerk van Joost van Alkemade. Joost is directeur van NOV – Platform Vrijwillige Inzet.

2. Oranje Fonds – EHBA: Eerste Hulp Bij Aanvragen. Je bent betrokken bij een sociaal project. Het Oranje Fonds ondersteunt en versterkt sociale projecten die zorgen dat mensen mee kunnen doen in de samenleving. In deze sessie leer je van adviseurs Froukje en Carolien wat we voor jouw initiatief kunnen betekenen. Ook beantwoorden ze graag al je vragen.

3. Parels vissen! In deze sessie laat je je inspireren door mooie voorbeeldprojecten. (WELKE KIEZEN WE?)

4. Durf te vragen! Hoe mobiliseer je jonge vrijwilligers? Hoe zorg je voor een betrokken community van vrijwilligers? Hoe begeleid je je vrijwilligers het beste? We zouden allerlei experts kunnen invliegen om antwoorden te geven op al je vrijwilligersvragen. Maar jullie weten met elkaar al zoveel! Wij maken overal mee dat mensen elkaar van nature graag helpen. Dat als je de juiste vraag aan de juiste persoon stelt, het onmogelijke mogelijk wordt. Als je durft te vragen dan lukt je wens, droom, plan of project sneller. Het wordt leuker en effectiever om dingen voor elkaar te krijgen. Met de durftevragen-methodieken kan iedereen dit ervaren. Én je krijgt à la minute ideeën waar je mee aan de slag kan.

5. Vrijwilligerswerk workshop Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV).

6. Presenteer als je beste zelf. In deze actieve sessie ga je onder leiding van Mimoun Oaissa aan de slag met hóe jij je verhaal vertelt. Hoe gebruik je daarbij je lichaam en je stem en wat maakt dat jouw verhaal blijft hangen? In deze workshop leer je in hoog tempo een aantal geavanceerde tools en technieken op het vlak van presentatietechniek en lichaamstaal. Mimoun is storyteller, acteur en filmmaker en heeft door zijn jarenlange ervaring talloze technieken en inzichten te delen.  Eerlijk en direct laat hij je ervaren wat voor jou werkt. En wat niet. Onmisbaar in meetings, pitches en ook interviews.

7. Social media: online engagement & community building. Dit interactieve college geeft je inzage in hoe sociale media in zijn algemeenheid werken en wat voor een type content je het beste kunt creëren voor meer ’engagement’. Simpelweg door je digitale bewustzijn te vergroten en de basistechnieken te kennen, produceer je voortaan meer succesvolle content, meer bereik en meer online impact. Voor deze sessie gaan we er vanuit dat je al met social media om kunt gaan. We brengen dat een stap verder! Micha van Hoorn weet alles van online community building en is oprichter van creatief bureau Better Together Agency. Zijn bureau is o.a. de drijvende kracht achter de wervingsstrategie en het actieplatforms van Serious Request.

hele dag


09.30 Ontvangst
10.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Marc van Hal
10.35 Collegetour met 3 winnaars Appeltjes van Oranje 2019
11.15 Korte pauze en looptijd
11.30 7 inspiratiesessies
13.00 Lunch
14.00 7 inspiratiesessies
15.30 Looptijd
15.40 Vrijwilligerstheater met Marjolijn van Kooten
16.00 Netwerkborrel met een hapje en drankje

Het Oude Magazijn

Soesterweg 310

3812 BH

Amersfoort

Annuleringsvoorwaarden

n.v.t

No-show voorwaarden

n.v.t

Inschrijven

https://www.oranjefonds.nl/4juni2019?&utm_source=email&utm_medium=actiemailmo&utm_campaign=appeltjes&utm_content=knop
Gegevens cursist
janee

Indien JA:

Vrijwilliger bijIndien NEE